Καταλληλη πολυθρονα για internet-cafe

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υλικά σε ένα Internet Cafe. Η επιλογή της κατάλληλης πολυθρόνας προσφέρει την ικανοποίηση και την άνεση που αναζητά ο επισκέπτης. Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά επιλογής της κατάλληλης πολυθρόνας ; Πριν δοθούν απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν αθάνατα υλικά. Το ίδιο ισχύει και για την πολυθρόνα. Φιλοδοξούμε μια πολυθρόνα να παραμένει λειτουργική σε βάθος χρόνου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φθείρεται λόγω χρήσης. Η όποια φθορά υλικού υπάρξει θα πρέπει να γίνει σε τέτοιο βάθος χρόνο ώστε να μην θεωρείται αναλώσιμη και να αντικαθίσταται 1-2 φορές το χρόνο.

Με δεδομένη την εμπειρία των τόσων χρονων χρήσης και επιλογής υλικών σε καταστήματα Gnet αλλά και σε καταστήματα συνεργατών που έχουμε αποκομίσει, μπορούμε να αναλύσουμε κάποια σημεία της πολυθρόνας :
  • Βάση. Ροδάκια ή χωρίς ; Πριν μερικά χρόνια αποτελούσε κρίσιμο σημείο επιλογής. Ωστόσο σήμερα σχεδόν οι περισσότερες πολυθρόνες χρησιμοποιούν ροδάκια. Οι πολυθρόνες χωρίς ροδάκια είναι ελαφρώς βαρύτερες και συνεπώς δυσκολότερες σε μικρό μετακινήσεις με σχέση με τις αντίστοιχες που διαθέτουν ροδάκια. Η φθορά που προξενείται στο πάτωμα από τα ροδάκια είναι ζήτημα που εξαρτάται από τη φύση του πατώματος. Ένα καλής ποιότητας πλακάκι λογικά σε βάθος χρόνου δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ένα φθηνό laminate πιθανό να χαραχθεί γρήγορα και να ασπρίσει από τη χρήση σε σύντομους χρόνους.
  • Μπράτσα πολυθρόνας. Με ή χωρίς ; Χωρίς αυτά μειώνεται η δυνατότητα του χρήστη να ξεκουράσει τα χέρια του. Όταν δεν υπάρχουν ο χρήσης δεν έχει την επιλογή τους και αναγκαστικά ακουμπάει τα χέρια του πάνω στο γραφείο. Θεωρούνται ένα από τα πλέον ευαίσθητα σημεία της πολυθρόνας καθώς συνήθως βγαίνουν ή σπάνε. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα διαπιστώσετε κάποιον ή κάποια συνοδό του χρήστη να κάθεται πάνω στο μπράτσο της πολυθρόνας. Για αυτό και θα πρέπει να επιλέξουμε μπράτσα με μασίφ δέσιμο με τον κορμό της πολυθρόνας και όχι πλαστικά, ελαφριά. Φυσικά δεν πρέπει να συζητάμε για κινούμενα μέρη στα μπράτσα (υποβραχιόνια) καθώς είναι τα πρώτα που θα δούμε να διαλύονται.
  • Μηχανισμός ανύψωσης – πλάτης. Ένα επίσης ευαίσθητο σημείο. Αν και συνήθως στις σύγχρονες πολυθρόνες η πλάτη δεν ρυθμίζεται καλό είναι αποφεύγονται οι ρυθμίσεις πλάτης και ύψους. Οι παραπάνω μηχανισμοί δέχονται αρκετές πιέσεις και είθισται να βρίσκονται εντός των απωλειών σε μεσο χρόνο.
  • Υλικό πολυθρόνας – άνεση.  Η επιλογή του υλικού επένδυσης της πολυθρόνας είναι υποκειμενική. Μπορεί μία φαινομενικά φθηνή κατασκευή να είναι εξαιρετικά άνετη και μία αντίστοιχα ακριβή να μην είναι. Τα διάτρητα υλικά προσφέρουν καλύτερο εξαερισμό και δροσιά το καλοκαίρι. Ωστόσο είναι ακατάλληλα για το κάθισμα και τοποθετούνται μόνο στην πλάτη.    

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσετε και δύο επιπλέον βασικές παραμέτρους στην τελική σας επιλογή : 1- Την υποστήριξη του υλικού (service), 2- Το κόστος αγοράς.

Ο προμηθευτής της πολυθρόνας οφείλει να μας δώσει εγγύηση για το υλικό που θα μας πουλήσει. Όλα τα υλικά που διακινούνται στην Ε.Ε. έχουν υποχρεωτικά ελάχιστη διάρκεια εγγύησης δύο έτη και επιπλέον πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο προμηθευτής διαθέτει και τα ανάλογα ανταλλακτικά του υλικού. Πολυθρόνα δίχως ανταλλακτικά ή πολυθρόνα που τα ανταλλακτικά της έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ταξιδεύουν μήνες χωρίς να φτάνουν ποτέ, είναι κακή επιλογή.

Η τιμή είναι το κριτήριο επιλογής που αφήσαμε για το τέλος. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πολυθρόνες όλων των ειδών. Φροντίστε να παντρέψετε τις απατήσεις και το γούστο σας με τα παραπάνω κριτήρια. Στην περίπτωση μας ισχύει το “ότι πληρώσεις – παίρνεις” αλλά πάντα θέλει προσοχή γιατί μπορούμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση μας με χαμηλότερα κόστη. Κλείνοντας, ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή επιλογή και να σας βοήθησε το άρθρο μας.

Leave a Comment

seventeen − 2 =

Contact Us

Έχετε απορίες ή προτάσεις; Ρωτήστε μας και το αρμόδιο τμήμα marketing θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας το συντομότερο.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search